Mainos
Mainos

Turvapaikanhakijamäärä Venäjältä kasvaa - Irakilaisten määrä romahtanut syksystä

Venäjältä on saapunut turvapaikanhakijoita Suomeen jo lähes saman verran kuin koko viime vuonna yhteensä. 

Lapin rajavartioston rajanylityspaikkojen kautta Suomeen on saapunut kuluvan vuoden aikana eiliseen mennessä 576 turvapaikanhakijaa. Käytännössä määrä kattaa kaikki Venäjältä Suomeen saapuneet turvapaikanhakijat, sillä eteläisempien rajanylityspaikkojen kautta tulijat ovat olleet yksittäistapauksia. 

Viime vuonna koko vuoden aikana vastaava luku oli 694 Venäjältä tullutta ja Suomesta turvapaikkaa hakenutta henkilöä. 

Kansalaisuuksista selvästi eniten Venäjältä on tullut afganistanilaisia, alkuvuonna 224 henkilöä. Toiseksi eniten intialaisia, 83 henkilöä ja kolmanneksi eniten syyrialaisia, 50 henkilö.

Irakilaisissa suuri pudotus

Viime vuonna lähes kaksi kolmasosaa kaikista turvapaikkaa hakeneista tuli Irakista. Jo joulukuussa irakilaisten osuus oli tippunut kolmannekseen tulijoista ja tammikuussa enää 22 prosenttia turvapaikanhakijoista oli irakilaisia. 

Tammikuussa suurin ryhmä olivatkin jo afganistanilaiset, joita saapui 26 prosenttia kaikista turvapaikkaa hakeneista. 

Kaikkiaan alkuvuonna Suomeen on saapunut eiliseen mennessä 1148 turvapaikanhakijaa. Vastaava luku vuosi sitten tammikuussa (2015) oli 326 turvapaikanhakijaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme