Mainos
Mainos

Venäjältä Suomeen laittomasti pyrkivien määrä lisääntynyt

Venäjän rajan yli Suomeen laittomasti pyrkivien pakolaisten määrä on kasvanut. Luoteis-Venäjän rajajoukkojen esikunnan mukaan tänä vuonna Suomen -vastaisella raja-alueella on napattu kiinni jo 98 laittomasti Suomeen pyrkinyttä ihmistä. Koko viime vuonna vastaavia tapauksia oli 110.

Rajajoukkojen tiedottajan Konstantin Sinitsevin mukaan valtaosa Suomeen pyrkijöistä on Aasian ja Afrikan maista Venäjälle päätyneitä pakolaisia, jotka pyrkivät Suomen kautta länteen. Suurin ryhmä ovat srilankalaiset, joita on tänä vuonna pidätetty rajan tuntumassa 77. Laittomia rajanylitysyrityksiä on havaittu sekä Viipurin suunnalla että Karjalassa.

Tuorein tapaus sattui eilen, kun kolme Suomeen pyrkinyttä kamerunilaista jäi kiinni Karjalassa. Ilman matkustusasiakirjoja liikkuneet miehet tavattiin Lahdenpohjassa Hiitolan rautatieasemalta. He olivat matkalla Kostamukseen.

Viimeisen puolentoista viikon aikana on paljastunut yhteensä 28 rajanylitysyritystä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme