Mainos
Mainos

Venäjän edustuston paritusjutun puinti alkaa huomenna

Venäläisnaista syytetään parituksesta ja törkeästä parituksesta. Käytössä oli jopa 10 asuntoa, jotka omisti Venäjän kaupallinen edustusto.

Venäläisnaisen paritussyytteen käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa torstaiaamuna. 41-vuotias nainen on syytettynä parituksesta ja törkeästä parituksesta Venäjän kaupalliseen edustustoon kytkeytyvässä prostituutiojutussa.

Jutun käsittelyyn on varattu käräjillä kuusi päivää. Ensimmäiset kolme päivää salissa kuluvat syytteen lukemiseen, asian esittelyyn ja vastaajan kuulemiseen.

Helsingin kihlakunnansyyttäjä Sirpa Väätäinen katsoo, että nainen huolehti venäläisten prostituoitujen majoittamisesta edustuston asuntoihin kantakaupungin alueella.

Nainen epäillään keränneen prostituoiduilta kovat vuokrarahat ja toimittaneen ne edustustoon. Käytössä oli jopa 8-10 asuntoa, jotka omisti Venäjän kaupallinen edustusto. Parituksen epäillään tapahtuneen vuosina 2002-2004.

Venäläisnaisen epäillään saaneen asunnot käyttöönsä edustuston kahdelta virkamieheltä. Molemmilla on diplomaattinen koskemattomuus, ja he ovat lähteneet Venäjälle. Poliisi ei juuri ole saanut tietoja tapauksesta edustustosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme