Mainos
Mainos

Venäjän edustuston paritusjutussa syyte venäläisnaiselle

41-vuotiaan naisen epäillään huolehtineen venäläisten prostituoitujen majoittamisesta Venäjän kaupallisen edustuston tiloihin Helsingissä.

Venäläisnainen saa syytteen parituksesta ja törkeästä parituksesta Venäjän kaupalliseen edustustoon kytkeytyvässä prostituutiojutussa. Helsingin kihlakunnansyyttäjä Sirpa Väätäinen päätti syytteen nostamisesta tänään.

Väätäinen katsoo, että 41-vuotias nainen huolehti venäläisten prostituoitujen majoittamisesta Venäjän kaupallisen edustuston asuntoihin Helsingin kantakaupungissa. Nainen keräsi prostituoiduilta kovat vuokrarahat vähintään kerran viikossa ja toimitti ne edustustoon. Käytössä oli jopa 8-10 edustuston Helsingissä omistamaa asuntoa.

Naisia epäillään paritetun asunnoissa vuosina 2002-2004. Venäläisnaisen epäillään saaneen asunnot käyttöönsä edustuston kiinteistöistä vastaavalta virkailijalta ja hänen edeltäjältään. Molemmilla on diplomaattinen koskemattomuus ja he ovat palanneet Venäjälle.

Poliisin mukaan Venäjän kaupallisen edustuston tiedot asiasta ovat olleet hyvin niukkoja. Venäjän kaupallinen edustaja Valeri Shljamin sanoi jutun tultua ilmi viime vuoden loppupuolella, että paritusepäilyt tulivat edustustolle täytenä yllätyksenä.

Jutun käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 19. toukokuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot