Mainos
Mainos

Venäjän ja Suomen kuljetuskiista laukeamassa

Suomen kuorma-autoliiton ja Venäjän tullin välisessä kiistassa on päästy lähelle ratkaisua. Kansainvälinen maantiekuljetusjärjestö IRU on tehnyt Venäjän tullin kanssa sopimuksen, jonka mukaan suomalaisautoilijoilta ei enää peritä maksurästejä.

Sopimuksen mukaan suomalaisille kuljetusliikkeille annetaan "yleinen armahdus" eli Venäjän tulli luopuu vanhoista maksuvaatimuksista. Kuorma-autoliiton toimitusjohtaja Seppo Sainio sanoo, että ns. mustien listojen kohtalo täytyy vielä täsmentää. On epäselvää, merkitseekö saavutettu sopimus suomalaisautoista tehtyjen listojen vetämistä pois. Kuorma-autoliitossa odotetaan myös, että rästien vuoksi takavarikoidut ajoneuvot vapautetaan eikä uusia takavarikointeja enää tehdä.

Kuorma-autoliiton mukaan Venäjän viranomaiset ovat perineet kuljetusyrittäjiltä niille kuulumattomia maksuja. Vastalauseeksi se on irtisanonut venäläisten kuljetusliikkeiden TIR-takaussopimuksen. Irtisanomisaika päättyy 6. lokakuuta, jonka jälkeen Suomen tulli ei voisi enää hyväksyä maahan tulevia tai maasta lähteviä venäläisten kuljetusyritysten TIR-kuljetuksia.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot