Mainos
Mainos

Venäjän lähettiläs: Koivun tulleista neuvotellaan vielä

Venäjän-Suomen suurlähettiläs Aleksandr Rumjantsev myöntää, että koivukuitupuun tullien korotukset saattavat olla Suomen teollisuudelle osittain kriittisiä.

Venäjän Suomen-suurlähettiläs Aleksandr Rumjantsev on vahvistanut Joensuussa, että neuvottelut tuontipuun tullien korotuksista jatkuvat. Neuvottelut koskevat kuitenkin vain koivua.

Suurlähettilään mukaan tullien korotus on ollut suomalaisen metsäteollisuuden tiedossa jo pitkään ja siihen on osattu myös varautua. Rumjantsev kuitenkin myönsi, että koivukuitupuun tullien korotukset saattavat olla Suomen teollisuudelle osittain kriittisiä.

Rumjantsev vieraili kahden päivän aikana eri puolilla Pohjois-Karjalaa. Suurlähettiläs tutustui esimerkiksi rajaliikenteeseen Värtsilän raja-asemalla Tohmajärvellä.

Vierailua isännöinyt maakuntajohtaja Pentti Hyttinen muistutti, että suomalaiset matkailuyrittäjät ovat huolissaan Venäjän uusien rajavyöhykemääräysten vaikutuksista kesän matkailuun.

- Matkavarausten yhteydessä on esiintynyt runsaasti epätietoisuutta, hän sanoi.

Suurlähettiläs vakuutti, että esimerkiksi alle kolmen päivän matkoilla suomalaiset voivat liikkua rajavyöhykkeellä kuten ennenkin. Uudet määräykset eivät siis rajoittaisi suomalaisten vierailuja esimerkiksi muistomerkkikohteisiin, Hyttinen tulkitsi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot