Mainos
Mainos

Venäjän metsäpaloista ei vaaraa Suomeen

Venäjän viranomaisten mukaan Venäjän metsäpalot eivät ole vaarassa levitä Suomeen. Lähimmät palot ovat vajaan 50 kilometrin päässä Suomen rajasta Mujejärven alueella, Kainuun ja Pohjois-Karjalan korkeudella.

Venäjän viranomaiset ovat informoineet Suomen pelastusviranomaisia metsäpaloista. Venäläisviranomaisten mukaan suomalaisilla ei ole tällä hetkellä syytä huoleen.

Suomen sisäministeriön tiedotteen mukaan suomalaisviranomaiset valvovat tilannetta tehostetusti satelliittien, lentotähystyksen ja maavalvonnan avulla. Suomalaiset ovat varautuneet myös sammutusavun antamiseen raja-alueella.

Metla ei usko venäläisiä

Metsäntutkimuslaitos kertoi eilen, että Venäjällä riehuvat metsäpalot ovat selvästi suurempia kuin venäläiset ovat antaneet ymmärtää. Virallisten tietojen mukaan metsää on tulessa noin 4 000 hehtaaria, mutta Metlan mukaan todellinen suuruusluokka on noin 10 000 hehtaaria. Metsäpalot aiheuttivat loppuviikosta savu- ja hajuhaittoja Itä- ja Pohjois-Suomessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme