Mainos
Mainos

Venäjän metsäpalojen savut kantautuivat Kaakkois-Suomeen

Osa paloista on syttynyt jo viikonlopun aikana.

Venäjältä on kantautunut Kaakkois-Suomeen metsäpalojen aiheuttamaa savua. Savua tuli Imatran tasalta merialueelle saakka. Osa paloista on syttynyt jo viime viikonlopun aikana.

Pelastuslaitoksesta kerrotaan, että Kymenlaakson alueen asukkailta tuli paljon kyselyjä savun hajusta ja jonkin verran myös hätäilmoituksia oletetuista maastopaloista.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen palopäällikkö Ilpo Tolonen muistuttaa, että varmasta maastopalosta on tehtävä hätäilmoitus soittamalla numeroon 112.

- Toivomme ilmoitusta, kun havaitaan selkeä maastopalo, "pistemäinen" laajeneva savunmuodostus tai muu varma tieto maastopalosta, palopäällikkö Tolonen sanoo.

Kymenlaakson pelastuslaitos on hoitanut heinäkuussa kaikkiaan 100 maastopaloa. Paloissa on palanut maastoa heinäkuun aikana yhteensä lähes 38 hehtaaria. Vuonna 2005 heinäkuussa oli kaikkiaan vain 20 maastopaloa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme