Mainos
Mainos

Venäjän paloista taas savua Suomeen

Pienhiukkaspitoisuudet ovat olleet Vironlahden ja Utön mittauspisteissä hieman kohollaan, mutteivat poikkeuksellisen korkeat.

Tuulet ovat tuoneet jälleen tänään Venäjän metsäpalojen savuja Suomeen. Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessorin Jaakko Kukkosen mukaan pienhiukkaspitoisuudet ovat olleet Vironlahden ja Utön mittauspisteissä hieman kohollaan, mutta eivät poikkeuksellisen korkeat.

Itäisen tuulen takia etelärannikolle on edelleen odotettavissa savua. Kukkosen mukaan tilanne helpottunee huomenna, kun savu kulkeutuu etelämmäksi Viroon ja Baltiaan.

Lähipäivinä sää jatkuu kuitenkin epävakaisena. Sadekuuroja on odotettavissa maan eteläosassa. Myös Luoteis-Venäjälle ennustetaan sadekuuroja, jotka paloalueelle osuessaan auttavat metsäpalojen sammutuksessa.

Asiantuntijaryhmä Suomesta Venäjälle huomenna

Suomi lähettää huomenna kahden hengen asiantuntijaryhmän tutustumaan Venäjän metsäpaloihin.

Etelä-Suomen lääninhallituksen ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen asiantuntijat tutustuvat venäläisten opastuksella palotilanteeseen. Suomalaiset tapaavat myös Pietarista saapuvia pelastusviranomaisia ja tutustuvat Viipurin kaatopaikkapaloon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme