Mainos
Mainos

Venäjän puutulli uhkaa tuhansia työpaikkoja

Tänään voimaanastunut puutulli nostaa Suomeen tuotavan raakapuun hinnan neljästä eurosta kymmeneen euroon kuutiolta. Lisämaksut haittaavat merkittävästi metsäalan työllisyyttä.

Venäjä on tänään ottanut käyttöön kiistellyn korotusmaksun puun vientitulleihin. Tulli nousi neljästä eurosta kymmeneen euroon kuutiolta. Lisämaksuista voi olla selvää haittaa muun muassa metsäalan työllisyydelle.

Suomalaisille metsänomistajille tullikorotuksista voi puolestaan olla hyötyä, kun tuonti Venäjältä hinnankorotusten takia vähitellen supistuu. Jos Venäjä vielä nostaa tullimaksujaan tammikuussa 2009 50 euroon kuutiolta - tuonti sieltä loppuu kokonaan.

Venäjän halu päästä maailman kauppajärjestön WTO:n jäseneksi voi kuitenkin lopulta kääntää kiistan Suomen eduksi. Venäjä ei nimittäin voi liittyä järjestöön ennen kuin puutullikysymys on tyydyttävällä tavalla ratkaistu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme