Mainos
Mainos

"Venäjän puutullit uhkana Saimaan kanavalle"

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön mukaan Venäjän tuontitullit voivat pienentää Saimaan kanavan rahtimääriä kolmasosalla. Saimaan kanavan nykyinen vuokrasopimus Suomen ja Venäjän välillä on voimassa vuoteen 2013 saakka.

Venäjän asettamat raakapuun tuontitullit saattavat kyseenalaistaa Saimaan kanavan tarpeellisuuden. Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön Harri Pursiaisen mukaan tuontitullit voivat pienentää vesiväylän rahtimääriä.

- Meidän on pakko harkita, mitä se merkitsee, jos kolmasosa liikenteestä poistuu kokonaan, Pursiainen pohtii Savon Sanomien haastattelussa.

Pursiainen huomauttaa, että kanavan osuus koko rahtiliikenteen tonnimäärästä on painunut alle kahteen prosenttiin. Paikallisesti merkitys on kuitenkin suuri varsinkin Lappeenrannan seudulle.

Saimaan kanavan nykyinen vuokrasopimus Suomen ja Venäjän välillä on voimassa vuoteen 2013 saakka. Pursiaisen mukaan jatkosopimuksen tärkein avoinna oleva kysymys liittyy vuokraan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme