Mainos
Mainos

Venäjän rekkakiistaan ratkaisu

Suomen ja Venäjän väliseen kiistaan puutavarakuljetuksista on saatu sopu. .

Suomen ja Venäjän välisissä puutavarakuljetusten ylipainoneuvotteluissa on päästy yhteisymmärrykseen. Liikenneministeriön mukaan suomalaisille aletaan ensi viikosta alkaen myöntää jälleen ylipainolupia 55-tonnisille ajoneuvoyhdistelmille. Sopimus lupien myöntämisestä on voimassa 1.9.2003 saakka. Näin raskailla puutavararekoilla saa kuitenkin ajaa vain tietyillä paikallisilla teillä, ei federaation teillä. Alustava luettelo raskaille kuljetuksille sallituista rajanylityspaikoista on tekeillä.

Korkeintaan 42-tonnisille kuljetuksille ei ylipainolupaa tarvita, edellyttäen, ettei vetävän akselin kymmenen tonnin painorajaa ylitetä. Puoli- ja täysperävaunulliset 42-44-tonniset ajoneuvoyhdistelmät tarvitsevat edelleenkin ylipainoluvan.

Suomalaisneuvottelijoiden mukaan sopimuksen yksityiskohdista jatketaan neuvotteluja vielä lokakuussa. Tällöin keskustellaan muun muassa lupamenettelyn yksinkertaistamisesta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 03.09.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme