Mainos
Mainos

Venäjän savut vaivaavat nyt Hämeessä

Pirkanmaan hätäkeskukseen on tullut aamun aikana yli sata yhteydenottoa Venäjältä lähtöisin olevasta savun hajusta.

Venäjän metsäpalojen aiheuttamat savut näyttävät tänään vaivaavan väestöä erityisesti Hämeessä ja pohjoisessa Kymenlaaksossa.

Pirkanmaan hätäkeskukseen on tullut yli sata puhelua Venäjän maastopaloista kantautuvan savun takia. Tilanne esimerkiksi Tampereella on pahempi kuin aiemmin, ja savun haistaa helposti sisälläkin. Haju oli voimakkainta aamupäivällä.

Pelastusviranomaiset toivovat ihmisten huomioivan Venäjän maastopalojen olemassaolon ennen soittamista hätäkeskukseen. Turhat soitot ovat jo haitanneet keskuksen työtä. Mitään konkreettista tuhoa soittoruuhka ei kuitenkaan ole aiheuttanut.

Uudeltamaalta ja Varsinais-Suomesta pahin savu näyttää kaikonneen. Ilmoitukset ovat selvästi vähentyneet viikonlopun jälkeen Satakunnassa ja Pohjanmaalla lukuun ottamatta Seinäjoen seutua, missä matalapaine näyttää ajavan savua alas.

Sinertävä savu saattaa ärsyttää hengitysteitä ja silmiä. Voimakkaista oireista kärsiviä kehotetaan ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme