Mainos
Mainos

Venäjän TIR-kuljetukset loppuvat

TIR-järjestelmän käyttö Venäjän-kuljetuksissa loppuu 24. joulukuuta tänä vuonna. Tämä merkitsee sitä, että merkittävä osa Suomesta menevistä maantiekuljetuksista pysähtyy ennen kuin maiden tullit löytävät korvaavan passitusjärjestelmän.

Suomen Venäjän-liikenteessä merkittävä osa maantiekuljetuksista on TIR-järjestelmässä. Suomesta Venäjälle menevästä liikenteestä noin puolet on TIR-kuljetuksia. Jos järjestelmän käyttö loppuu, se tietää valtavia rekkaruuhkia itärajalle.

Kansainvälinen maantiekuljetusjärjestö IRU päätti lopettaa TIR-järjestelmän käytön Venäjällä, koska se ei ole noudattanut YK:n yleissopimuksen säännöksiä. Venäjän tulli on jatkuvasti toiminut kansainvälisten sopimusten vastaisesti ja vaatinut TIR-kuljetusten ennakkotullausmenettelyä sekä sinetöityjen kuormien tarkastamista rajalla.

Kansainvälisen sopimuksen mukaan TIR-tullitakuun saanut rekka pääsee sinetöitynä ylittämään rajan ilman tullausta. Tavara tullataan vasta määrätullitoimipaikassa mm. Pietarissa tai Moskovassa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 11.12.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme