Mainos
Mainos

Venäjän ulkoministeriö kiistää paritukseen sekaantumisen

Kukaan Suomessa työskentelevistä venäläisdiplomaateista ei ole ministeriön mukaan kytköksissä paritusjuttuun.

Venäjän ulkoministeriön mukaan Venäjän kaupallinen edustusto ei tiennyt asuntojensa käytöstä prostituutioon. Ministeriö myös kiistää, että kukaan Suomessa työskentelevistä venäläisdiplomaateista olisi kytköksissä Helsingin poliisin tutkimaan paritusjuttuun. Ulkoministeriö on julkaissut lausunnon internetsivuillaan.

Helsingin kaupallinen edustusto kiisti keskiviikkona saaneensa rahaa prostituutiosta sen omistuksessa olevien asuntojen vuokrien muodossa.

Venäjän ulkoministeriön mukaan tyhjillään olleita, Helsingissä sijaitsevia asuntoja oli annettu Suomessa asuvien venäläisten käyttöön, eikä edustustolla ollut tietoa asunnoissa harjoitetusta lainvastaisesta toiminnasta.

Ulkoministeriö toteaa keskiviikkoisessa lausunnossaan myös, että Suomen poliisi haluaisi kuulla kahta Suomessa työnsä lopettanutta kaupallisen edustuston työntekijää. Mahdollisuuden (kuulemiseen) tarjoaa Venäjän ja Suomen välinen oikeusapusopimus, ministeriö katsoo.

Helsingin poliisi arvioi tutkimustensa perusteella, että jopa kymmenkunta kaupallisen edustuston asuntoa on ollut prostituoitujen käytössä. Poliisin mukaan prostituutioon käytettyjen asuntojen vuokratuottoja on mennyt edustustolle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot