Mainos
Mainos

Venäläinen ammattirikollisuus suuntaa Suomen talouteen

Keskusrikospoliisin mukaan Venäjän ammattirikollisuus on suuntautumassa Suomessa entistä enemmän talousrikollisuuteen. Venäläiset ovat tuoneet Suomeen myös raaemman rikoskulttuurin.

Keskusrikospoliisissa toimii venäläistä ammattirikollisuutta seuraava ja tietoja keräävä analyysiryhmä. KRP:n apulaispäällikön Tero Kurenmaan mukaan venäläiset rikollisryhmät keskittyvät Suomessa nykyään usein talousrikollisuuden puolelle.

Kurenmaan mukaan talousrikosten lisäksi venäläisten ammattirikollisten pääaloja ovat ihmiskauppa, huumeet ja paritus.Täysin venäläisiä rikollisryhmiä ei Suomessa kuitenkaan ole.

KRP:n tietojen mukaan järjestäytyneitä rikollisryhmiä on Suomessa noin 80. Niiden jäsenistä 90 prosenttia on suomalaisia eli rikollisuus on KRP:n mukaan yhä suomalaisten hallussa.

- Venäjältä ei myöskään johdeta suomalaisia rikollisryhmiä, ennemminkin suomalaiset ja venäläiset toimivat yhteistyökumppaneina, Kurenmaa kertoo.

Esimerkiksi huumekaupassa venäläiset ja virolaiset hoitavat valmistuksen ja salakuljetuksen, suomalaiset puolestaan levityksen.

Kurenmaan mukaan venäläiset ovat muuttaneet suomalaista rikoskulttuuria raaemmaksi.

- Myös suomalaiset rikollisryhmät ovat alkaneet käyttää kovempia otteita ja oppineet venäläisen rikoskulttuurin tapoja. Tämä näkyy myös vankiloissa vankilakulttuurin kovenemisena, Kurenmaa kertoo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.11.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme