Mainos
Mainos

Venäläinen diplomaattikonkari: Venäjän ja Suomen suhteet nyt luonnolliset

Venäjän pitkäaikainen edustaja ministerineuvos Sergei S. Beljajev on jättämässä tehtävänsä Suomessa.

Beljajev arvioi Huomenta Suomessa maiden suhteiden kehitystä yli 20 vuoden virkakokemuksellaan.

- Sekä Neuvostoliiton että Venäjän perusasenne Suomeen on ollut se, että Suomen kanssa on kehitettävä hyvä naapuruussuhde. Me olemme onnistuneet säilyttämään ja jatkamaan monia hyviä asioita Neuvostoliiton ja Suomen välisistä suhteista, Beljajev arvioi.

Aika on kuitenkin muuttanut maiden suhteita laadullisesti.

- Venäjän ja Suomen väliset suhteet ovat nyt laadultaan ihan toisenlaiset. Ne ovat luontevammat ja arkipäiväisemmät, Beljajev kuvailee.

Suomen näkökulmasta todellisuus tallaa välillä maiden teoriassa hyvät suhteet alleen. Esimerkiksi Venäjän lapsiasiamiehen kriittisten otteiden näyttävä uutisointi Venäjällä arvelutti monia suomalaisia. Beljajev kuittaa tapauksen maiden mutkattomilla suhteilla.

- Jos ei ole lainkaan suhteita tai ne ovat liian viralliset, niin silloin ei ole ongelmiakaan. Se, että me voimme nyt avoimesti puhua keskenämme kaikista asioista, on myöskin merkki luottamuksesta ja suhteiden hyvästä laadusta, Beljajev vakuuttelee.

(MTV3)

Katso Sergei S. Beljajevin haastattelu: (Huomenta Suomi 28.9.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot