Mainos
Mainos

Venäläinen helikopteri ylitti rajan luvatta Nuijamaalla

Nuijamaan rajavartioaseman partio huomasi Venäjältä tulleen helikopterin päivällä kello 13:n aikoihin. Rajavartiosto pitää mahdollisena, että kyseessä oli Venäjän rajavartiopalvelun valvontalento, joka jostakin syystä harhautui rajan yli.

Venäjältä tullut helikopteri on ylittänyt luvatta Suomen rajan Nuijamaan kohdalla Lappeenrannassa. Matalalla lentänyt helikopteri palasi takaisin Venäjälle muutaman minuutin lennon jälkeen pohjoisempana Suokumaajärven alueella. Helikopteri oli Suomen puolella syvimmillään noin kaksi kilometriä Konnun kylän kohdalla.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on ollut harvinaisen rajanylityksen vuoksi yhteydessä Venäjän Viipurin alueen rajavaltuutettuun.

Nuijamaan rajavartioaseman partio havaitsi MI8-tyyppisen helikopterin päivällä kello 13:n aikoihin. Rajavartiosto pitää mahdollisena, että kyseessä oli Venäjän rajavartiopalvelun valvontalento, joka jostakin syystä harhautui rajan yli. Tapauksen tutkinta on vielä alkuvaiheissaan.

- Tässä vaiheessa hyvä arvio voisi olla, että kyseessä oli normaali valvontalento. Lennon reitti viittaisi siihen. Tätä ei voi vielä kuitenkaan vahvistaa, kertoo everstiluutnantti Pasi Tolvanen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme