Mainos
Mainos

Venäläisdiplomaatit parkkisakkorohmuja – vain kolme maksettiin

Viime vuonna venäläisdiplomaateille kirjoitettiin Helsingissä 117 pysäköintivirhemaksua. Näistä maksettiin ainoastaan kolme. Parkkisakkojen maksaminen on käytännössä vapaaehtoista.

Helsingin keskustassa näkee usein diplomaattien sinipohjaisilla CD- ja C -alkuisilla rekisterikilvillä varustettuja autoja. Autoille on omia pysäköintipaikkojakin, mutta välillä autot parkkeerataan hyvin välinpitämättömästi.

Vaikka ajoneuvoa ajava nauttii diplomaattista koskemattomuutta, kirjoitetaan hänelle parkkisakko aivan yhtä herkästi kuin tavalliselle autoilijallekin. Tosin maksukäytännöissä on eroja. Diplomaattien saamien parkkisakkojen maksu kun on käytännössä vapaaehtoista.

– Eivät heidän saamat parkkisakot perintään lähde. Usein oikaisuvaatimuksissa virheellistä parkkeeraamista on perusteltu sillä, että heidän CD-paikoille on pysäköity virheellisesti. Ja näin virhe kertaantuu, kun hekin pysäköivät väärin väärille paikoille, Helsingin kaupungin kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila kertoo.

Viime vuonna toiseksi eniten parkkisakkoja sai Kiina, 54 kappaletta. Yhtään parkkisakkoa ei maksettu. Kolmantena tilastossa on Ukraina 44 pysäköintivirhemaksullaan. Ukrainakaan ei maksanut yhtään parkkisakkoa.

Taulukossa on listattuna maat, jotka saivat vuonna 2012 yli kymmenen pysäköintivirhemaksua.

Maa

Venäjä

Kiina

Ukraina

Turkki

Yhdysvallat

Saudi-Arabia

Ranska

Egypti

Tunisia

Georgia

Italia

Unkari

Thaimaa

Chile

Etelä-Afrikka

Indonesia

Pysäköintivirhemaksujen määrä

117

54

44

43

38

35

34

27

24

23

16

14

14

12

12

11

Maksetut

3

0

0

1

24

4

5

0

0

0

3

1

0

2

0

4

Osa maista maksaa pysäköintivirhemaksunsa hyvin tunnollisesti. Esimerkiksi Yhdysvallat maksoi saamistaan 38 sakosta 24. Japani sai viime vuonna 7 parkkisakkoja, joista maksettiin 6.

Pysäköintivirhemaksun suuruus Helsingin ydinkeskustassa on 80 euroa, muualla kaupungissa 60 euroa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme