Mainos
Mainos

Venäläisedustaja arvosteli suomalaisisäntiä Etyjin kokouksessa: "Pahoja jännitteitä"

Myöhässä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin kokoukseen Helsinkiin saapunut venäläisedustaja Nikolai Kovalev arvosteli puheenvuorossaan suomalaisisäntiä. 

Tunnin myöhässä kokoukseen astellut Kovalev sai puheenvuoron melkein heti. Puheessaan hän syytti Suomen ulkoministeriötä ja ulkoministeriä nimeä mainitsematta, että ovat loukanneet kansainvälisiä sitoumuksiaan, kun estivät osaa venäjän delegaatiosta saapumasta maahan.

Finnairin koneessa ei tilaa

Kovalev sanoi kuitenkin, että ensiksi on pysäytettävä kriisi Ukrainassa, ja sitten voidaan keskustella siitä, kuka on oikeassa, ja kuka väärässä.

Kovalev sanoi myös ettei suomen ulkoministeriössä ymmärretä minkälaista tuhoa Suomen ratkaisu kieltää osaa delegaatiosta saapumasta maahan tekee.

– Kielto aiheuttaa pahoja jännitteitä. Emme sulje yhteistyön ovia, mutta solidaarisuudesta muita delegaatiomme jäseniä kohtaan lähden täältä tänään enkä osallistu huomiseen kokoukseen.

Kovalev kertoi olevansa myöhässä, koska hänen mukaansa Finnairin aiemmassa koneessa ei ollut tilaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme