Mainos
Mainos

Venäläiset hakevat lomakohteita ostosmatkailun oheen

Ostosmatkailu on edelleenkin venäläisten suosituin matkailumuoto Etelä-Karjalassa, mikä on merkinnyt parhaimmillaan parinkymmenen prosentin lisäystä kaupan myyntiin. Päivän ostosmatkat eivät kaikille naapurimaan kuluttajille kuitenkaan riitä, vaan ostosten oheen on kyselty myös lomailupalveluja. Mökkeilyn ja ohjattujen kalaretkien lisäksi venäläisiä kiinostavat viihde- ja hoitokylpylät sekä lomapaketit koululaisille.

-Venäläinenhän rakastaa hemmottelua, ja aiemmin mentiin ammattiliittojen ylläpitämiin lomakeskuksien hoitokylpylöihin Krimille ja Sotsiin. Nyt järjestelmä on rappeutunut, ja se näkyy venäläisten asiakkaiden kasvuna muun muassa Lappeenrannan, Imatran ja Savonlinnan kylpylöissä, kertoi toimitusjohtaja Eeva-Liisa Tarvainen Lappeenrannan Matkailusta.

Pietarin lapset loma-ajoiksi koonneet pioneerileirit ovat niin ikään historiaa, joten perhelomien ja koululaisten aktiivilomien tarjoajille on tilaa.
-Tilanne vaatii yrittäjältä kekseliäisyyttä, mutta myös luotettavuutta. Venäläinen arvostaa laatua ja on valmis maksamaan laadusta, mutta hän odottaa saavansa sen, mitä on luvattu, Tarvainen korostaa.

Matkanjärjestäjiä Pietarissa toimii jo satoja, joista aktiivisesti Suomeen suuntautuneita on parikymmentä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme