Mainos
Mainos

Venäläiset jättävät Suomeen parissa viikossa arviolta 200 miljoonaa euroa

Kaupoissa, hotelleissa ja ravintoloissa ennakoidaan, että uudenvuoden venäläissesongista tulee aiempaa parempi. 

Matkailun edistämiskeskuksen (MEK) mukaan viime vuodenvaihteessa Suomessa vieraili ennätykselliset 400 000 venäläistä. Nyt heitä odotetaan saapuvaksi vielä enemmän. 

MEKin Venäjän aluepäällikkö Arto Asikainen sanoo, että sesonki näyttää suomalaisittain satoisalta. Hän ennakoi, että venäläiset jättävät Suomeen parissa viikossa 200 miljoonaa euroa. 

-Kyllä varmaan uusi ennätys tullaan tekemään. Kasvu ei ole mitään kymmeniä prosentteja, kun ollaan jo melko korkeissa luvuissa, sanoo Asikainen. 

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAKin mukaan vuosi sitten uuttavuotta juhliva venäläisturisti käytti Suomessa keskimäärin 430 euroa. Toimitusjohtaja Pasi Nurkka ennakoi, että taso säilyy samana, mutta kokonaispotti kasvaa hienoisesti kasvavan matkailijamäärän mukana. 

Venäläisten päävirta suuntautuu uutenavuotena Pohjois-Suomeen, Järvi-Suomeen, pääkaupunkiseudulle ja Turkuun. Asikaisen mukaan kapasiteetti kestäisi vieläkin suuremmat turistivirrat.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme