Mainos
Mainos

Venäläiset lomailijat jonottivat rajoilla

Rekkaruuhkat vaihtuivat autojonoiksi venäläisten rynnätessä uuden vuoden viettoon Suomeen. Pahimmillaan piti jonottaa kolmisen tuntia.

Suomeen saapuvat venäläiset lomailijat ovat jonottaneet tänään Kaakkois-Suomen raja-asemilla. Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran rajoilla on ollut useiden satojen metrien jonoja Venäjältä Suomeen.

Esimerkiksi Imatran raja-asemalla hätyyteltiin matkustajaennätyksiä. Jonotusaika oli siellä noin kolme tuntia, kun noin 5000 turistia tarkastutti viisumejaan.

- Tämä on oikeastaan ennätyksellinen päivä. Henkilöliikennettä on ollut enemmän kuin koskaan, kertoi vuoropäällikkö Tomi Törmä Kaakkois-Suomen rajavartiostosta.

- On ostosmatkalaisia Imatralle kauppaan ja turisteja pohjoisen lomakohteisiin sekä tietysti Imatran kylpylään, Törmä listasi.

Rekkajonoista ei tänään valitettu, sillä nyt ei rahdata tavaraa Venäjälle, vaan ihmisiä Suomeen. Vainikkalan junissakin tuli tänään 2800 venäläistä.

Ruuhkat rajoilla jatkuvat vielä huomenna, sillä venäläisturistien määrä kasvaa koko ajan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme