Mainos
Mainos

Venäläiset ostavat omakotitalotontteja Itä-Suomesta

Venäläiset ostavat kasvavassa määrin omakotitontteja itäisestä ja kaakkoisesta Suomesta. Aivan viime aikoina venäläisostajat ovat iskeneet silmänsä kuntien kaavoittamiin omakotialueisiin.

Parikkalassa on noussut vastarintaa, kun kunnanhallitus päätti myydä Moskuunniemen kaava-alueelta peräti 11 tonttia venäläisille.

Suomalaiset jäävät alueella selväksi vähemmistöksi. Alueelle jo rakentaneet suomalaiset vaativat kunnahallitusta perumaan myyntipäätöksensä.

Muutosvaatimusta käsitellään tänään Parikkalan kunnanhallituksessa.

Keväällä tehty päätös tuli jo alueelle rakentaville yllätyksenä.

- Eipä tullut mieleenkään, että olisi saattanut vaikuttaa ostopäätökseenkin, sanoo Harri Rissanen.

- Tuolta yläkadun varrelta on mennyt kaikki kahdeksan tonttia. Sinne ei jää suomalaisomistukseen kuin yksi talo, Rissanen jatkaa.

Kunnanhallitukselle jätettiin kuusi oikaisuvaatimusta, joissa vaaditaan myyntipäätöksen purkamista.

- Me vetoamme tässä oikaisuvaatimuksessa kaavan vastaisuuteen ja ja siihen, että nämä oli tarkoitettu omakotitonteiksi. Sillä perusteella mekin valitsimme talon paikan, että tulemme tänne pysyviksi asukkaiksi, Rissanen sanoo.

Venäläiset ovat kuitenkin ilmoittaneet, että he käyttävät alueelle rakennettavia omakotitalojaan datsoina eli lomakäytössä.

Tätä taustaa vasten eläkkeellä oleva kunnanjohtaja Into Tähkävuori hämmästelee kunnanhallituksen päätöstä myydä tontit kaavan vastaiseen käyttöön.

- Nämä tontit on tarkoitettu pysyvään asumiseen, omakotitonteiksi pääosin.

Päätöstä ei helpota se, että myös venäläisiltä on tullut oikaisuvaatimus. He pyörtävät aiemmat puheensa ja ilmoittavat sittenkin tulevansa vakinaisiksi asukkaiksi Parikkalaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme