Mainos
Mainos

Venäläiset rekkajuopot aikapommi Kaakkois-Suomen teillä

Humalassa ajavista venäläisistä rekkakuskeista on tullut vakava riski Kaakkois-Suomen tieliikenteessä. Huolta lisää se, että venäläiset puhaltavat usein törkeän rattijuopumuksen lukemat.

Pelkästään Haminan kihlakunnan alueella on alkuvuoden aikana jäänyt kiinni 16 rekkajuoppoa: 15 venäläistä ja yksi liettualainen.

- Helmikuussa yhden vuorokauden aikana peräti neljä venäläistä kuorma-auton kuljettajaa kärähti rattijuoppoudesta ja osa heistä syyllistyi törkeään rattijuopumukseen, kertoo komisario Sakari Metsänen Haminan poliisista.

Poliisia meno kauhistuttaa, sillä on vain ajan kysymys, milloin viinan ja rekan yhdistelmä johtaa tuhoisaan onnettomuuteen.

Suomalaiset rekkamiehet ovat puhaltaneet alkuvuoden aikana rajaliikenteessä puhtaan nollan. Venäläiskuskien maistissa ajamista selitetään osittain kulttuurierolla, osin rajaliikenteen tarkkailulla.

Väkeviin sortuu myös moni muu autoilija, sillä törkeät rattijuopumustapaukset ovat alkuvuonna lisääntyneet mm. Etelä-Suomen läänin alueella neljänneksellä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.05.2004).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme