Mainos
Mainos

Venäläiset rekkamiehet protestoivat rajalla

Liikenne Suomen ja Venäjän rajanylityspaikoilla on vilkasta ja jonoja on muodostunut molemmille puolille rajaa sekä vaalimaalla että Nuijamaalla.

Vaalimaa

Joulunaluksen liikenne Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemilla on vilkastunut aamulla osittain ruuhkiksi asti. Nuijamaan kohdalla kertyi yön mittaan noin kymmenen kilometrin pituinen jono Venäjälle pyrkiviä rekkoja.

Venäläiset rekkojen kuljettajat puolestaan protestoivat omalla puolellaan maansa tullin toimintaa vastaan "remonttitauoilla". Suomeen tulleiden tietojen mukaan rekkamiehet nostivat autojensa konepeltejä ylös "remonttia varten" ja tukkivat samalla tien. Rekkojen takana odotti Suomeen pääsyä ainakin kilometrin pituinen henkilöliikenteen jono.

Venäläisiä matkalaisia on saapunut Nuijamaan kautta Suomeen jatkuvasti. Venäjälle menevien puolella on sen sijaan ollut hiljaisempaa.

Vaalimaalla odotusajat olivat molempiin suuntiin aamupäivällä viiden tunnin luokkaa. Suomen puolella ei ollut rekkajonoja, mutta Venäjän puoli ennen tullia oli täyttynyt ja raja suljettiin. Se avautui uudelleen kello 10.30.

Venäjältä saapui matkailijoita tullin mukaan "paljon" ja lisää on odotettavissa. Suomalaisia Venäjälle menijöitä oli vähän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme