Mainos
Mainos

Venäläiset tarkastivat tehtaan ja asettivat vientirajoitukset - syistä ei tietoa

Venäjän elintarvikeviranomaiset tekivät toukokuussa tarkastuksen Saarioisten Lihanjalostus Oy:n toimitiloissa Jyväskylässä. Toimitusjohtaja Mika Salmi kertoo, että tarkastuskäynti hoidettiin asiantuntevasti ja perusteellisesti. Omituisen käynnistä teki Salmen mukaan se, että venäläisviranomaiset eivät kommentoineet tarkastuksessa tekemiään havaintoja mitenkään.

- Heillä ei ollut lupaa kommentoida meille millään lailla näkemäänsä.

Saarioisten Lihanjalostus Oy:n tuotteiden vientiä Venäjälle rajoitettiin vuoden 2008 lopussa. Myöskään tuolloin yhtiö ei saanut venäläisviranomaisilta tietoa niistä puutteista, jotka aiheuttivat rajoituksen.

"Syitä voidaan vain arvella"

- Emme saaneet mitään yksilöityjä laitoskohtaisia kommentteja. Sen vuoksi en osaa sanoa niistä syistä mitään. Nythän he tulivat toukokuussa meille omasta pyynnöstämme, koska halusimme takaisin vajaat kaksi vuotta sitten menettämämme vientioikeudet, Salmi sanoo MTV:n verkkouutisten haastattelussa.

Salmen mukaan syitä rajoituksiin voidaan vain arvella. Hän otaksuu, että kyse on osittain väärinymmärryksestä, osittain EU:n ja Venäjän erilaisista lainsäädännöistä.

- Tottakai voi olla, että meiltä on löytynyt myös joitakin puutteita. Kun saamme ne yksilöidyt laitoskommentit, korjaamme puutteet. Toivottavasti sen jälkeen saisimme nopeasti myös vientioikeudet takaisin.

Saarioisten Lihanjalostus Oy:n tuotteita viedään muun muassa Keski-Eurooppaan ja Aasiaan. Elintarviketarkastajia on yrityksen laitoksilla käynyt niin EU:n kuin Koreankin tahoilta.

- Aiemmissa tarkastuksissa meiltä ei ole estetty vientiä mihinkään maahan. Tottakai on aina jotain mistä kommentoidaan, ja pyydetään mahdollisesti korjaamaan joku asia toisenlaiseksi, mutta rajoituksiin aiemmat tarkastukset eivät ole johtaneet.

Katso Pekko Ylösen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme