Mainos
Mainos

Venäläisiä Jehovan todistajia koolla Helsingissä Venäjän kiellettyä uskonryhmän

Venäläisiä Jehovan todistajia on kokoontunut Helsinkiin kolmipäiväiseen aluekonventtiin. Syynä on se, että Venäjän korkein oikeus kielsi huhtikuussa koko uskonryhmän, mikä teki seurakuntien kokoontumisesta laitonta.

Suomen Jehovan todistajista kerrotaan, että Helsingin jäähallissa järjestettävään konventtiin osallistuu noin neljätuhatta ihmistä. Heistä huomattava osa on saapunut Venäjältä.

Tapahtuma alkoi eilen ja kestää huomiseen.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomessa järjestetään kokonaan venäjänkielinen aluekonventti, kertoo Suomen Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen.

Tapahtuma järjestettiin kuukauden varoitusajalla ja suurin osa vieraista on majoittunut suomalaisten Jehovan todistajien kodeissa.

Myös esimerkiksi Virossa, Latviassa, Unkarissa ja Puolassa järjestetään venäläisille aluekonventteja Venäjän kiellon takia, Leinonen kertoo.

Venäjällä on noin 175 000 Jehovan todistajaa ja vajaat 400 alueosastoa. Korkeimman oikeuden päätöksen takia Jehovan todistajien tekstien levittäminen on laitonta ja myös heidän omaisuutensa määrättiin luovutettavaksi valtiolle.

Venäjän oikeusministeriö on kutsunut Jehovan todistajia äärijärjestöksi. 

Viime vuonna Jehovan todistajat järjestivät suuren erikoiskonventin.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme