Mainos
Mainos

Venäläisillä 300 kolaria Suomessa – vain joka kolmannella turvavyö

Suomessa sattuu vuosittain yli 300 venäläisen ajoneuvon aiheuttamaa vahinkoa.

Viime vuodenvaihteessa Itä-Suomessa sattui seitsemän vakavaa onnettomuutta joissa toisena osapuolena oli venäläinen autoilija

Vuoden alku oli erityisen synkkä, kun tammikuussa Suomen teillä menehtyi neljä venäläisautoilijaa. Koko vuonna luku on keskimäärin kuusi.

Nyt vuodenvaihteessa Suomeen tuleville tuhansille venäläisautoilijoille jaetaankin liikenneturvallisuustietoa tehostetusti.

Poliisi, tulli ja rajavartiolaitos kampanjoivat ensimmäistä kertaa yhdessä.

Poliisin mukaan esimerkiksi venäläiskuskien turvaväleissä olisi parannettavaa.

– Ajokäyttäytyminen on ehkä pikkaisen agressiivisempaa ja vähemmän turvallista. Esimerkiksi välimatkat ynnä muut on lyhyempiä kuin mitä olisi suotavaa, Liikkuva poliisin ylikomisario Petri Pahkin arvioi.

Liikenneturva on puolestaan käynnistänyt vilkkaimmilla raja-asemilla turvavyön käytön lisäämiseen liittyvän tiedotuskampanjan.

– Venäläisistä käyttää kolmannes turvavöitä autoillessaan ja Suomessa tämä turvavyön käyttöaste on siellä 90 prosentin hujakoilla, Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen toteaa.

Muutakin huomautettavaa löytyy:

– Lapselle saattaa olla tyynyt istuimella, muttei lasten turvalaitteita ja istuimia sillä tavalla kuin mihin Suomessa on totuttu, ja haluamme muistuttaa myös siitä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme