Mainos
Mainos

Venäläisisoäiti saapui Viipuriin - "Emme jaksa enää"

Venäläinen isoäiti Irina Antonova on saapunut Venäjälle Viipuriin. Hänet vietiin hoitoon viipurilaissairaalaan, kertoi uutistoimisto RIA Novosti verkkosivuillaan.

STT tavoitti iltapäivällä Antonovan vävyn Ari Laitasen, kun perhe oli matkalla kohti rajaa. Laitasen mukaan poliisi ei ollut tullut saattamaan, vaan oli vain toivottanut heille hyvää matkaa. Sen sijaan perässä ajoi Venäjän konsuli.

Antonova sai hiljattain Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen väliaikaismääräyksen, joka esti hänen käännyttämisensä Suomesta. Käännytyksen estoa perusteltiin Antonovan heikolla terveydentilalla.

Vävyn mukaan isoäiti päätettiin tästä huolimatta viedä Venäjälle, koska perhe ei enää jaksa pitkään vellonutta käännytyskiistaa. Isoäiti pääsi juuri Suomessa sairaalasta, eikä häntä haluttu viedä kotiin odottamaan uutta viranomaisten sanelemaa käännytyspäivämäärää.

- Vaikka matka on raskas, se on pakko tehdä. Ajamme Viipuriin asti, jos se suinkin on mahdollista, Laitanen sanoi STT:lle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme