Mainos
Mainos

Venäläiskopteria epäillään rajaloukkauksesta Nuijamaall

Kaakkois-Suomen rajavartiosto tutkii, ylittikö venäläinen helikopteri luvattomasti maiden välisen rajan Lappeenrannan Nuijamaalla tänään.

Tapaus sattui Konnun kylän kohdalla hieman Nuijamaan koillispuolella puolenpäivän aikaan. Ilmoituksen tekivät paikalliset asukkaat. Useiden silminnäkijöiden mukaan kyseessä oli isokokoinen helikopteri, joka oli Suomen puolella muutaman minuutin.

Everstiluutnantti Erkki Matilainen rajavartiostosta kertoi, että asiaa selvitetään Suomen puolella silminnäkijöitä kuulustelemalla sekä puolustusvoimilta saatavan ilmatilannekuvan avulla. Asiasta on lähetetty kysely myös Venäjän rajavartiopalvelulle.

Matilaisen mukaan on ilmeistä, että rajalla liikkunut helikopteri kuuluu joko Venäjän puolustusvoimille tai rajavartiopalvelulle. Maanantaina ei ollut mitään tietoa siitä, kumpi voisi olla kyseessä.

Aiemmin tänä vuonna samalla alueella on sattunut kaksi samantyylistä tapausta. Niitä tutkittaessa alueloukkauksesta ei saatu riittävää varmuutta.

-Tässä on nyt ollut pieni piikki epäiltyjen tapausten määrässä. Lentoaktiivisuus Venäjän puolella vaihtelee, Matilainen totesi.

Suomen ilmatilan mahdollisia loukkauksia tutkivat sekä puolustusvoimat että rajavartiolaitos. Esitutkintavastuu on tässä tapauksessa jälkimmäisellä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot