Mainos
Mainos

Venäläislaivojen saarto päättyi Haminassa ja Raumalla

Merimies-Unioni on purkanut Haminan ja Rauman satamiin saarrettuina olleiden venäläislaivojen boikotin, koska laivojen varustamo suostui aloittamaan neuvottelut miehistön palkoista.

Ladoga 18 - ja Ladoga 105 -alukset pysäytettiin satamiin kaksi viikkoa sitten 15. toukokuuta, koska niiden miehistölle ei ollut maksettu kansainvälisesti hyväksyttyjä vähimmäispalkkoja.

Merimies-Unionin kansainvälisten asioiden sihteerin Lauri Heinosen mukaan venäläisvarustamon edustaja allekirjoitti torstaina sitoumuksen siitä, että varustamo aloittaa neuvottelut venäläisten ammattiliittojen kanssa. Neuvottelutulos on määrä saavuttaa syyskuun 1. päivään mennessä. Jos kansainväliset vaatimukset täyttävää sopimusta ei synny, laivoja vastaan ryhdytään uusiin toimiin.

Laivat omistaa venäläinen Northwest River-Shipping -varustamo. Sillä on 75 alusta, joista 20-30 käy säännöllisesti Suomessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme