Mainos
Mainos

Venäläislomailijat ruuhkauttavat raja-asemia

Venäläiset lomanviettäjät joutuvat odottamaan Suomeen pääsyä tuntikausia. Nuijamaan raja-aseman kohdalla ennen Venäjän tullia on ollut puolentoista kilometrin pituinen tulevien henkilöautojen jono. Jonotusaika oli monta tuntia. Suomen puolella jonoja ei ollut.

Vaalimaan kohdalla Venäjän puolella autoja on ollut sielläkin kilometrin verran. Suomen puolella autot ovat saaneet odotella enimmillään kymmeniä minuutteja.

Raja-asemilta saatujen tietojen mukaan linja-autojen tulo keskittyi aamuyön ja aamun tunteihin. Esimerkiksi Nuijamaan kautta busseja tuli jo aamuyöstä kolmisenkymmentä.

Uudet ruuhkat uuden vuoden attona

Vielä pahempien tuloruuhkien arvellaan olevan edessä uuden vuoden aattopäivinä. Paluuliikenteen arvellaan puolestaan ajoittuvan vuoden vaihduttua useamman päivän osalle. Sekä Vaalimaa että Nuijamaan raja-asemilla on varauduttu vuodenvaihteen ruuhkiin.

Raja-asemilla on täydet miehitykset ja niillä on tehty liikennejärjestelyjä. Samalla on avattu liikenteelle uusia kaistoja. Uusi vuosi on Venäjällä meidän jouluamme vastaava vuoden suurin juhla. Sen viettoon Suomeen arvellaan saapuvan nelisenkymmentä tuhatta matkailijaa. Lisäksi runsaasti venäläisiä käy vapaapäivinä lähialueelta Pietarin ja Viipurin seuduilta lyhyillä ostosmatkoilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme