Mainos
Mainos

Venäläismatkailijat pitävät Kaakkois-Suomen kaupat auki myös helatorstaina

Kaupat ja Alkot ovat pääosin kiinni huomenna helatorstaina.

Kaupan liiton mukaan aukiolon takaavat poikkeusluvat eivät juuri kauppiaita kiinnosta, paitsi Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa, missä päivittäistavara- ja vähittäiskaupat voivat halutessaan olla avoinna helatorstaina ja helluntaina kello 12 - 18.

Näillä seuduilla kaupat pitää auki venäläismatkailijoiden tasainen virta.

Ilman lupaa sen sijaan jäivät Kanta- ja Päijät-Hämeen kauppiaat, kun poikkeuslupaa hakenut Hämeen kauppakamari ja aluehallintovirasto olivat erimielisiä siitä, matkaavatko venäläiset ostoksille Hämeeseen asti. Aluehallintoviraston mukaan näyttöä tästä ei ole.

Yksittäisiä lupia on lisäksi myönnetty paikkakuntakohtaisesti. Vantaalla kauppakeskus Jumbo saa pitää ovensa auki jääkiekon MM-kisojen johdosta.

Kioskit ja pienet kaupat auki

Kauppaan pääsee kuitenkin myös paikkakunnilla, joille lupia ei ole herunut: kauppojen aukioloa säätelevä laki ei koske pieniä, alle sadan neliön päivittäistavaramyymälöitä.

Lisäksi kioskit, kukkakaupat ja huoltamojen enintään 400 neliön päivittäistavaramyymälät sekä jotkin haja-asutusalueiden suuret marketit saavat olla vapaasti auki myös kirkollisina pyhinä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme