Mainos
Mainos

Venäläisrekkojen katsastustodistuksille siirtymäaika

Suomi joutuu myöntämään siirtymäajan venäläisrekoille, joilla tästä päivästä lukien pitäisi olla kansainvälinen katsastustodistus.

Venäjä liittyi mukaan kansainvälisen liikenteen sopimukseen jo vuonna 1999. Silti järjestelmää raskaiden ajoneuvojen katsastustodistusten saamiseksi ei ole luotu.

-Tähän mennessä emme ole löytäneet yhdeltäkään Venäjän rekisterissä olevalta ajoneuvolta kansainvälistä katsastustodistusta, kertoo tullivalvontatarkastaha Timo Meuronen Nuijamaan tullista

- Me annamme heille suullisen huomautuksen. Ajoneuvohallintokeskuksen ohjeen mukaan meillä on ns. siirtymäkausi eli tällainen varoitusaika tuonne maaliskuun loppuun asti.

Suomalainen raskas kalusto saa automaattisesti vuosikatsastuksissa kansainväliseen liikenteeseen kelpaavan paperin. Venäläisrekkojen kuntoisuutta sen sijaan on tarkkailtu rajalla tullin, poliisin ja katsastusmiesten yhteistyönä. Erittäin suuressa osassa kalustoa löytyy eräänlaista huomautettavaa. Rakennevikoja löytyy ja jarrut ovat vaihtelevalla menestyksellä kunnossa. Myös kansainvälisen katsastustodistuksen edellyttämät päästöt ovat olleet syynissä, kertoo katsastusmies Risto Serola Kaakon autokatsastuksesta.

-Silmämääräisesti tarkastettuna niistähän tulee savua enemmän kuin meidän omista, mutta parin vuoden sisällä on pari otantaa tehty ihan mittareilla ja kovin suurta ongelmaa niistä ei silloin havaittu.

Venäläiset olisivat halunneet kansainvälisiä katsastustodistuksia tietyiltä suomalaisilta katsastusasemilta. Liikenneministeriö tyrmäsi ajatuksen, koska kansainvälisensopimuksen mukaan ajoneuvon katsastus on suoritettava aina rekisteröintimaassa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 27.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme