Mainos
Mainos

Venäläisrekkojen lupavalvonta huolettaa

Suomen Kuorma-autoliitto on huolissaan venäläisautojen puutteellisesta lupavalvonnasta Suomessa. Liiton puheenjohtajan Seppo Makkosen mukaan valtio menettää vuosittain toistakymmentä miljoonaa euroa, kun venäläisyritykset eivät lunasta asetuksen edellyttämiä ylimassalupia.

Makkonen sanoi Joensuussa, että lupien valvonta on Suomessa sattumanvaraista. Lähes olemattoman kiinnijäämisriskin ottaminen tuo venäläisyrityksille parinkymmenen prosentin hintakilpailuedun. Suomalaisautot taas joutuvat Venäjällä säännöllisesti perinpohjaiseen lupatarkastukseen ja punnitukseen.
-Valvonnassa on kysymys yhteisesti sovitun käytännön ja yhä merkittävämmästä maksutulojen sekä tasapuolisen kohtelun varmistamisesta.

Tilanne on johtanut siihen, että venäläiset ovat nyt viemässä hintaedun turvin myös raakapuun kuljetuksia itäsuomalaisilta puutavara-autoilijoilta, sanoi Makkonen.
-Voi vain ihmetellä, ettei yleisesti tiedossa olevaan ongelmaan ole saatu korjausta. Valtiontilintarkastajat ja yksittäiset kansanedustajat ovat kiinnittäneet vääristyneeseen kilpailuun ja puutteelliseen valvontaan huomiota, mutta toistaiseksi mitään todellista muutosta ei ole tapahtunut.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme