Mainos
Mainos

Venäläisryhmä yritti laittomasti maahan

Venäläisillä passeilla matkustaneet kaksi naista ja miestä on käännytetty Suomesta. Heidät luovutettiin Venäjän viranomaisille Vaalimaan rajanylityspaikalla.

Ryhmä yritti tulla Suomeen ja sitä kautta EU:hun Schengen-alueelle väärin perustein saaduilla viisumeilla. Kaakkois-Suomen rajavartioston passintarkastajat paljastivat laittoman maahantulon yrityksen aamuyöllä.

Seurue pyrki rajan yli Suomeen turistibussilla. Rajavartioiden tarkemmassa tarkastuksessa ja puhuttelussa kävi ilmi, että he olivat muun muassa käyttäneet useita henkilöllisyyksiä matkansa eri vaiheissa. Myös anoessaan viisumia he olivat käyttäneet vääriä henkilöllisyyksiä.

Käännytetyistä kaksi oli hakenut Suomesta turvapaikkaa neljä vuotta sitten, mutta heille annettiin kielteinen päätös. Samassa yhteydessä heille annettu maahantulokielto on päättynyt vuonna 2002.

(MTv3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot