Mainos
Mainos

Venäläisten epäillään kopioineen Suomen armeijan maastokuvion

Puolustusvoimissa tutkitaan ovatko venäläiset kopioineet luvatta Suomessa tarkoin varjellun M05-maastopuvun kuosin omiin pukuihinsa. Asiasta kertoi Taloussanomat verkkosivuillaan.

Valtio on hankkinut maastopukujen kuvioille mallisuojan, joka kestää vuoteen 2011 saakka. Kuvio on suojattu siksi, koska se on koko puvun kallein ominaisuus ja sen kehitteleminen on kestänyt vuosia.

- Puvuissa olevaa kuosia ei ole vain piirretty, vaan sen koko ja muodot ovat tieteellisesti haettu ja tutkittu, Talousvarikon teknisen sektorin johtaja Raija Ketola kertoo.

Taloussanomien mukaan vastaavaa kuviota on nähty Venäjän joukkojen Jeger-nimisissä asuissa. Havainnot perustuvat pelkkiin uutiskuviin. Ketolan mukaan puolustusvoimilla ei ole tietoa asujen valmistajista tai käytön laajuudesta. Hänen mukaansa puolustusvoimat voi tarvittaessa ottaa asian esille Venäjän viranomaisten kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme