Mainos
Mainos

Venäläisten kiinteistökaupat hurjassa kasvussa Etelä-Karjalassa

Venäläiset ovat hankkineet lähes 30 miljoonalla eurolla kiinteistöjä Etelä-Karjalan kunnista viime vuonna. Kauppoja selvittäneen sanomalehti Etelä-Saimaan mukaan ostovauhti miltei kolminkertaistui vuodesta 2006.

Venäläiset olivat ostajana tai myyjänä mukana kaikkiaan 249 kiinteistökaupassa.

Suurin yksittäinen kauppa tehtiin Taipalsaarella, kun hotelli Saimaanranta siirtyi venäläisomistukseen 3,5 miljoonalla eurolla. Taipalsaari oli Etelä-Karjalan kunnista ylivoimaisesti suosituin kohde, sillä siellä kiinteistökauppojen arvo oli kaikkiaan miltei 12 miljoonaa euroa.

Määrällisesti eniten kauppoja tehtiin kuitenkin Puumalassa, josta venäläiset hankkivat 44 kiinteistöä. Se on melkein puolet kunnan kaikista kiinteistökaupoista.

Pinta-alassa mitattuna venäläisille meni 227 hehtaaria maata, josta noin 40 prosenttia hankittiin Ruokolahdelta.

Etelä-Saimaa tutki venäläisten kiinteistökaupat käymällä läpi kaupanvahvistajien asiakirjat Etelä-Karjalan kunnissa sekä Puumalassa ja Sulkavalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot