Mainos
Mainos

"Venäläisten kiinteistökauppaa mahdoton rajoittaa"

Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen sanoo, että venäläisten Suomessa harjoittamaa kiinteistökauppaa on hyvin vaikea rajoittaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi aamun Huomenta Suomessa, että Suomessa olisi lainsäädännöllä lopetettava tonttien ja kiinteistöjen myynti EU:n ulkopuolisille kansalaisille eli venäläisille.

- Suomalaiset saattavat jäädä vähemmistöön joissakin Suomen kunnissa tulevaisuudessa. Virallinen Suomi on täysin vaiennut tonttikaupoista. Enemmistö päättää lopuksi asiasta, mutta minä olen ottanut asian nyt puheeksi, sanoo Soini.

Venäläisten osuus kaupankäynnistä ja matkailusta on hyvin merkittävä Itä-Suomessa. MTV3:n Huomenta Suomessa Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen sanoo, että venäläiset tuovat Suomeen tärkeitä euroja.

- Jos asioita aletaan jollain tapaa rajoittaa tai kieltää, se vaikuttaa moneen muuhunkin asiaan kuin tonttien myyntiin, perustelee Lintunen.

- Se voisi olla myös käytännössä vaikea asia, koska rajoituksia on äärimmäsen helppo kiertää.

Lintusen mielestä kysymys on ihan normaalista kaupanteosta markkinataloudessa. Kun on kysyntää ja tarjontaa, aina keskitään keino, jolla mahdollisia rajoituksia kiertää. On esimerkiksi mahdollista hankkia suomalaisia yhtiöitä omistukseensa.

- En tiedä, mikä olisi se keino, jolla näitä asioita hoitaisimme, jos tällä linjalle lähtisimme.

"Venäläiset hyviä asiakkaita"

Lintusen mukaan Kakkois-Suomessa käy pääsääntöisesti todella hyviä asiakkaita matkailukohteissa ja kaupoissa.

- Käyn kuukausittain paikallisten yrittäjien kanssa keskusteluja. Venäläiset ovat todella tärkeitä paikalliselle elinkeinolle. He jättävät tänne silkkoja euroja.

Jos venäläisiä matkailijoita ei olisi, Itä-Suomen kunnista vähenisi monta työpaikkaa.

Lintunen miettiikin, onko kansallisuudella niin väliä, jos asukkaat ovat kunnolllisia ja maksukykyisiä ihmisiä. Uusien asukkaiden ansiosta myös hiljaiset kuolevat maaseutukylät elpyvät.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme