Mainos
Mainos

Venäläisten lomaliikenne ruuhkautti rajanylityspaikkoja

Ruuhkat rajanylityspaikoilla laantuivat iltapäivään mennessä, ja illalla liikenne sujui normaalisti. Rekkajonoja ei itään muodostunut lainkaan.

Venäläisten lomailijoiden liikenne on ruuhkauttanut rajanylityspaikkoja Kaakkois-Suomessa. Venäjän puolelle syntyi aamupäivällä useiden kilometrien mittaisia henkilöautojonoja.

Nuijamaalla tulijat saivat varautua rajalla pahimmillaan yli neljän tunnin odotukseen. Tilanne oli samankaltainen myös Imatralla ja Vaalimaalla.

Ruuhkat rajanylityspaikoilla laantuivat iltapäivään mennessä, ja illalla liikenne sujui normaalisti. Rekkajonoja ei itään muodostunut lainkaan.

Suomeen on saapunut runsaasti venäläisiä myös rautateitse ylimääräisillä junilla. Venäläismatkailijat ovat kansoittaneet esimerkiksi Vuokatin Kainuussa. Vuokatin kysyntä on kasvanut venäläisten keskuudessa tänä vuonna.

- Kaikki majoituskapasiteettimme ovat ihan täynnä. Paikat myytiin jo syksyllä loppuun. Uuden vuoden kysyntä on aina ollut vilkasta, mutta tämä syksy oli ehdottomasti kaikkein vilkkain, kertoo myyntipäällikkö Päivi Käräjämies FinFun Vuokatista.

Vuokatissa on noin 5000 vuodepaikkaa, joista venäläiset ovat varanneet noin 95 prosenttia.

Myös Kuusamon Ruka vetää yhä enemmän venäläisturisteja uutena vuonna. FinFun Rukan myyntipäällikkö Ulla Rontti kertoo, että Rukan kysyntä on kasvanut nimenomaan jouluna ja uutena vuonna. Venäläisiä saapuu Kuusamoon myös suorilla lennoilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme