Mainos
Mainos

Venäläisten maakauppoja piilotellaan osakeyhtiökikkailulla

Ulkomaalaiset tekevät Suomessa maakauppoja tavalla, joka vaikeuttaa todellisten ostajien selvittämistä.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan maakauppoja tehtailevat ulkomaiset sijoittajat pitävät osakkeiden avulla toteutettuja maakauppoja yksinkertaisena, luotettavana ja turvallisena bulvaanikaupan muotona.

Jos maakiinteistöstä muodostetaan myytävä osakeyhtiö, ei kauppoja tarvitse lainhuudattaa eikä niistä jää minkäänlaista merkintää viralliseen maakaupparekisteriin.

Osakeyhtiön kautta toteutetuissa maakaupoissa tarvitaan vain osapuolten keskinäinen kauppakirja. Lisäksi on laadittava ilmoitus osakkeiden myynnistä patentti- ja rekisterihallitukseen sekä varainsiirtoveroilmoitus verottajalle.

Virallisissa rekistereissä näkyy yksinomaan osakeomistuksen siirto, yhtiön omaisuudesta ja maaomistuksesta ei sen sijaan jää jälkiä viranomaisrekistereihin.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot