Mainos
Mainos

Venäläistoimittaja hakee turvapaikkaa Suomesta

Venäläinen toimittaja hakee turvapaikkaa Suomesta. Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi Finrosforum kertoo verkkosivuillaan, että volgogradilaisen Svobodnoje Slovo -sanomalehden toimittaja Jelena Maglevannaja on hakenut poliittista turvapaikkaa Suomesta.

Maglevannaja on joutunut Venäjällä häirinnän ja uhkailujen kohteeksi kirjoitettuaan vankiloissa tapahtuvasta kidutuksesta. Hän on tehnyt yhteistyötä useiden venäläisten ihmisoikeusjärjestöjen kanssa ja keskittynyt artikkeleissaan erityisesti tshetsheeneihin Venäjällä kohdistuvaan vainoon.

27-vuotias Maglevannaja tuomittiin toukokuun puolivälissä kunnianloukkauksesta 4600 euron sakkoihin julkaistuaan tietoja volgogradilaisessa vankilassa tapahtuneesta kidutuksesta. Maglevannaja pitää tuomiota vääränä ja pitää kiinni artikkeleissaan esitettyjen tietojen todenperäisyydestä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme