Mainos
Mainos

Venäläisturistit ihmettelevät: Miksi kaikki sulkevat kello 18?

Suomessa vuosittain vierailevat miljoonat venäläisturistit pitävät Suomea suhteellisen tylsänä maana. Vaikka maamme vetää vuosittain puoleensa miljoonia turisteja itänaapurista - arvioiden mukaan tänä vuonna tänne saapuu 3,4 miljoonaa venäläistä - voisivat asiat olla paremminkin.

Matkailun ja elämystuotannon osaamisklusteri (OSKE) tutki venäläisten matkailukuvaa Suomesta.

Heidän mielestään Suomi on ihanan puhdas ja harmoninen maa - mutta tylsä. Paikat menevät aikaisin kiinni, talvella on kylmä ja kulttuurinähtävyyksistä ei löydy tietoa.

– Jos matkailija tulee esimerkiksi hektisestä Pietarista, ihmettelee hän Helsingin katuja iltakuudelta: missä ovat kaikki ihmiset? Helsingissä on paljon esimerkiksi musiikkitapahtumia, mutta missään ei ole niistä tietoa, kertoo OSKEn kehitysjohtaja Miikka Raulo.

Suomi voisikin tutkimuksen mukaan houkutella venäläisturisteja maahan aiempaa tehokkaammin.

– Venäläisille paras markkinointikeino on se, että heidän läheisensä suosittelevat Suomea matkakohteeksi. Kysymys ei niinkään ole siitä, miten markkinoimme, vaan siitä, että tuomme hyviä palvelukokemuksia venäläisille Suomessa.

Tutkimus perustuu suurimmaksi osaksi sosiaalisessa mediassa toteutettuun kampanjaan, johon osallistui yli 500 venäläistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot