Mainos
Mainos

Venäläisturistit jumiutuivat Vaalimaalle jopa päiväksi

Epävirallisten tietojen mukaan Venäjän passintarkastus ei ollut varautunut kasvaneisiin matkustajamääriin.

Suomeen pyrkineet venäläiset turistit ovat joutuneet pahoihin ruuhkiin Vaalimaan Venäjän-puoleisessa tullitarkastuksessa. Busseja oli kymmenittäin, ja ne joutuivat odottamaan enimmillään puoli vuorokautta. Monet venäläiset bussit jäätyivät jouduttuaan epäkuntoon.

- Venäjän tulli pidätti meitä ilman mitään näkyvää syytä yhdeksän tuntia, kertoi kuljettaja Mikko Salo Pekolan liikenteestä. Hänen oli määrä viedä puolensadan hengen ryhmä Tukholmaan.

- Monet jälkeeni jääneet kuljettajat eivät varmaankaan ehdi laivaan lasteineen, Salo arveli. Hänen mukaansa yksityisautoilijat pääsivät sujuvammin läpi kuin bussit.

Suomen puolella tilanne oli rauhallinen ja raja veti, mutta Venäjän ongelmista oltiin tietoisia.

- Tilannekeskus on kehottanut käyttämään Nuijamaan ja Imatran ylityspaikkoja, mikäli mahdollista, kertoi nuorempi tullivirkailija Anniina Äikäs rajavartiostosta.

Venäjän asioita käsittelevän Focus-lehden toimittajalle Kosti Heiskaselle tuli tänään runsaasti avunpyyntöjä matkalla olleilta tutuilta. Hänen mukaansa Venäjän passintarkastus ei ollut varautunut kasvaneisiin matkustajamääriin.

- Sama koskee venäläistä bussikalustoa niin määrän kuin laadunkin suhteen. Myös yliväsyneet kuljettajat ovat riski, Heiskanen arvioi.

Rajan takana jäätyneiden bussien matkustajille on koetettu järjestää suomalaisia busseja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme