Mainos
Mainos

Venäläistutkija HS:lle: Vapautettuja susia voi olla Suomessa

Suomessa kohua aiheuttanut venäläinen susitutkija Vladimir Bologov lupaa lopettaa susien vapauttamisen Karjalassa lähellä Suomen rajaa, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden tavoittama tutkija sanoo käyneensä hiljattain Karjalassa ja nähneensä itse kaksi tai kolme viime kesänä vapauttamistaan kuudesta sudesta. Hän pitää mahdollisena, että loput ovat ylittäneet rajan.

– Voi olla, että loput ovatkin menneet Suomeen.

Bologov vakuuttaa kuitenkin, etteivät sudet ole uhka ihmiselle toisin kuin Suomessa on pelätty.

– Nämä sudet pelkäävät ihmistä enemmän kuin villit. Se on koko menetelmän ydin, hän sanoo.

Eläintarhassa kasvatettujen susien päästäminen luontoon herätti Suomessa huhtikuun alussa laajaa kritiikkiä. Bologovin toimet tuomittiin paitsi luonnonsuojelujärjestöissä myös Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksessa. Susien kesyyden lisäksi pelkoa aiheutti myös se, että ne lisääntyvät Suomen susien kanssa ja muuttavat kannan geeniperimää.

– Susien geeniperimä on lähellä Skandinavian susia. Saman Jaroslavlin eläintarhan sudet ovat vaihtoehto, kun Ruotsissa mietitään keinoja susikannan kasvattamiseen, Bologov huomauttaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme