Mainos
Mainos

Veneiden rekisteröinti uudistuu

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan laki tulee voimaan lokakuun alussa, jolloin rekisteröinnin voi aikaisintaan tehdä. Veneistä on ilmoitettava vuoden kuluessa, ja ilmoitus maksaa 27 euroa.

Veneiden rekisteröinti laajenee lokakuun alusta. Kaikki vähintään 5,5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet tulee rekisteröidä maistraatissa. Myös moottoriteholtaan yli 20 hevosvoiman veneet on merkittävä venerekisteriin.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan laki tulee voimaan 1. lokakuuta, jolloin rekisteröinnin voi aikaisintaan tehdä. Veneistä on ilmoitettava vuoden kuluessa, ja ilmoitus maksaa 27 euroa. Lain piiriin tulee kaikkiaan 30 000 uutta venettä.

Myös ennestään rekisterissä olleiden veneiden tiedot pitää saattaa uuden lain mukaisiksi viimeistään elokuun alussa 2010. Tiedot voi täydentää maksutta ensi vuoden lokakuuhun mennessä.

Ministeriön mukaan muutoksella tuetaan valvonta- ja pelastustoimintaa ja lisätään vesiliikenteen turvallisuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme