Mainos
Mainos

Veneiden rekisteröinti uudistuu

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan laki tulee voimaan lokakuun alussa, jolloin rekisteröinnin voi aikaisintaan tehdä. Veneistä on ilmoitettava vuoden kuluessa, ja ilmoitus maksaa 27 euroa.

Veneiden rekisteröinti laajenee lokakuun alusta. Kaikki vähintään 5,5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet tulee rekisteröidä maistraatissa. Myös moottoriteholtaan yli 20 hevosvoiman veneet on merkittävä venerekisteriin.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan laki tulee voimaan 1. lokakuuta, jolloin rekisteröinnin voi aikaisintaan tehdä. Veneistä on ilmoitettava vuoden kuluessa, ja ilmoitus maksaa 27 euroa. Lain piiriin tulee kaikkiaan 30 000 uutta venettä.

Myös ennestään rekisterissä olleiden veneiden tiedot pitää saattaa uuden lain mukaisiksi viimeistään elokuun alussa 2010. Tiedot voi täydentää maksutta ensi vuoden lokakuuhun mennessä.

Ministeriön mukaan muutoksella tuetaan valvonta- ja pelastustoimintaa ja lisätään vesiliikenteen turvallisuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot