Mainos
Mainos

Veneilijöiden heikot taidot työllistävät merivartiostoa

Veneilijät lähtevät usein uhkarohkeasti liikkeelle. Arviolta kolmasosa merivartion pelastustehtävistä johtuu veneilijöiden huolimattomuudesta.

Suomalaisveneilijät ovat usein liikkeellä liian vähillä tiedoilla ja taidoilla. Avun tarve voi myös olla seurausta suoranaisesta piittaamattomuudesta.

Suomen merivartioilla on vuosittain 1500-1800 avustustehtävää. Arviolta kolmasosa tehtävistä johtuu veneilijöiden välinpitämättömyydestä tai ymmärtämättömyydestä. Venettä ei ole esimerkiksi huollettu tai matkaan on lähdetty puutteellisin taidoin.

Kymmenestä viiteentoista prosenttia tehtävistä on etsintöjä, ja viitisen prosenttia aiheutuu yllättävistä sääilmiöistä. Loput ovat mm. erilaisia onnettomuuksia tai sairastapauksia.

Suomenlahden merivartioston mukaan merellä autetaan paljon sellaisissa tilanteissa, joissa kokenut veneilijä ei tarvitsisi ulkopuolista apua. Yleensä silloin on kyse kokemattomista veneilijöistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme