Mainos
Mainos

Venesatamien maaperä saastunutta

Entisten venesatamien uudelleenkäyttö on paljastanut , että niiden maaperä saattaa olla pahoinkin saastunut. Suomessa on tuhansia pienvenesatamia. Satamien maaperää ei juuri vaalita, veneitä maalataan ja kyllästetään edelleen rantahiekalla.

Espoon Keilalahdessa maasta on löytynyt korkeita arseeni-, sinkki-, kupari- ja lyijypitoisuuksia. Maan pintakerros kaivetaan ylös vajaan puolen metrin syvyydeltä, ja lajitellaan. Lievästi saastunut jäte kuljetetaan kaatopaikalle, saastuneempi maa-aines päätyy ongelmajätteeksi.

Veneiden kunnossapidossa käytettäviin myrkkyihin on kiinnitetty huomiota vasta aivan viime vuosina. Jokavuotiset huoltotyöt tehdään kuitenkin yhä maa-alustalla.

Venesatamat sijaitsevat usein täyttömaalla, jonka myrkyt läpäisevät helposti matkalla veteen. Vedessä ne muuttavat eliökantaa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot