Mainos
Mainos

Venetehtaalla tulipalo Kuopiossa

Bella-Veneet Oy:n tuotantorakennus on tuhoutunut tulipalossa Kuopion Leväsessä. Lähistöllä olevia kehotetaan yhä pysymään sisätiloissa, sillä palosta saattaa nousta myrkyllisiä kaasuja.

Venevalmistaja Bella-Veneet Oy:n tehtaalla Kuopiossa riehuu tulipalo. Palossa on tuhoutunut tehtaan runsaan tuhannen neliömetrin suuruinen tuotantorakennus.

Hätäkeskus sai tiedon Leväsen kaupunginosassa sijaitsevan tehtaan palosta hieman viiden jälkeen iltapäivällä. Puoli seitsemältä palokunta oli saanut palon hallintaan, mutta sammutettavana oli yhä yksittäisiä palopesäkkeitä.

Pelastusjohtaja Jorma Westerholm arvioi, että sammutustyöt jatkuvat ainakin koko loppuillan. Sammutustöihin osallistuu noin viisikymmentä palomiestä ja kymmeniä paloautoja useilta eri paloasemilta.

Westerholmin tietojen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut palossa. Tehdas oli syttymishetkellä tyhjillään, ja hälytyksen teki ulkopuolinen.

Palon syttymissyytä tai taloudellisten vahinkojen suuruutta ei toistaiseksi tiedetä.

Palosta nousee todennäköisesti myrkkykaasuja

Tehtaassa säilytetyt muovit ja kemikaalit ovat saaneet palon etenemään erityisen rajusti.

- Muovituotteet palavat erittäin voimakkaasti ja palo myös etenee nopeasti, Westerholm sanoo.

Liikenne tehtaan lähistöltä on katkaistu, jotta ihmiset eivät altistuisi palossa muodostuvalle savulle. Savun epäillään olevan myrkyllistä, koska venetehtaassa käsitellään muun muassa hartsia.

Tehtaan lähistöllä on muun muassa kauppakeskuksia ja moottoritieliittymä.

Bella-Veneet Oy valmistaa lasikuitumoottoriveneitä. Yhtiön seitsemästä venetehtaasta neljä sijaitsee Kuopiossa ja kolme muualla Suomessa.

Vuoden alussa yhtiöllä oli palveluksessaan 300 työntekijää. Yrityksen tuotemerkkejä ovat Bella, Flipper ja Aquador.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme